?

Log in

No account? Create an account

Survivors of Incest Anonymous

Stappenbijeenkomst

Name:
Survivors of Incest Anonymous stappenbijeenkomst
Location:
Membership:
Open
Posting Access:
All Members , Moderated
Description:
12-stappen zelfhulpgroep voor incestoverlevenden
Survivors of Incest Anonymous is een zelfhulpgroep die de 12 stappen gebruikt om te herstellen van de gevolgen van kindermisbruik. Eenieder die als kind seksueel is misbruikt en daarvan wenst te herstellen kan lid worden van SIA. Voor de definitie van incest volgens SIA verwijzen wij naar de website: http://www.siawso.org/approach.html.

Dit is een open bijeenkomst, wat inhoudt dat iedereen kan deelnemen die als kind seksueel is misbruikt. Hiervoor dien je eerst een livejournal account aan te maken, daarna kun je terug naar deze pagina en klikken op de link boven aan: "join this community." Daarna is het mogelijk om een bericht te plaatsen. Dat doe je door in je eigen dagboek een bericht te maken en dat vervolgens te plaatsen door "SIA12stappen" te selecteren bij "post to" (onderaan de pagina).

Als je wilt dat alleen leden je bericht kunnen lezen dan kun je onderaan bij security "friends" selecteren.

Wat zijn de 12 stappen?
De 12 stappen zijn richtlijnen die mensen kunnen gebruiken om te herstellen van destructief gedrag. Ze zijn heel breed, je kan ze interpreteren hoe het het beste voor je werkt.

Survivors of Incest Anonymous gebruikt dezelfde 12 stappen als iedere andere 12 stappengroep. Daarnaast hebben we een eigen versie van die stappen die de bewoordingen iets heeft aangepast. Dat is de versie die we hier gebruiken.

De Aangepaste Twaalf Stappen van SIA

1. Wij erkenden dat wij machteloos stonden tegenover het misbruik en de gevolgen van het misbruik – dat ons leven onbestuurbaar was geworden.

2. Gingen geloven dat een liefhebbende hogere Macht, groter dan wijzelf, ons hoop, genezing en geestelijke gezondheid terug kon geven.

3. Namen het besluit onze wil en ons leven over te dragen aan de zorg van een liefhebbende hogere Macht zoals wij die begrepen.

4. Maakten een diepgaande en onbevreesde morele inventaris op van onszelf, het misbruik en de gevolgen van het misbruik voor ons leven. Wij hebben geen geheimen meer.

5. Erkenden tegenover een liefhebbende hogere Macht, tegenover onszelf en tegenover een ander mens onze sterke en onze zwakke kanten.

6. Waren volkomen bereid om een liefhebbende hogere Macht ons te laten helpen al de ontkrachtende consequenties van het misbruik weg te nemen. Wij wilden onszelf gaan aanvaarden en met respect en mededogen behandelen.

7. Vroegen een liefhebbende hogere Macht nederig en oprecht de ongezonde en zelfondermijnende consequenties van het misbruik weg te nemen.

8. Maakten een lijst op van alle personen die wij (uit onze eigen vrije wil) schade hadden berokkend, met name onszelf en het kind in ons, en werden bereid het bij hen allen weer goed te maken.

9. Maakten het waar mogelijk weer goed bij deze mensen, behalve wanneer dit zou leiden tot fysieke, mentale, emotionele of spirituele schade bij onszelf of bij anderen.

10. Gingen door verantwoordelijkheid te nemen voor ons eigen herstel en wanneer wij merkten dat wij ons gedroegen naar patronen, nog steeds bepaald door het misbruik, erkenden we dat onmiddellijk. Wanneer wij slaagden, verheugden wij ons daar onmiddellijk over.

11. Zochten door gebed en meditatie verbetering in ons bewuste contact met onszelf en met een liefhebbende hogere Macht zoals wij die begrepen, slechts biddend om de wil van onze hogere Macht voor ons te kennen en de kracht die te volbrengen.

12.Tot spiritueel ontwaken gekomen als resultaat van deze stappen, probeerden wij deze boodschap aan andere overlevenden te brengen en deze beginselen toe te passen in al ons streven.


Wat is een stappenmeeting?

Dit is een SIA stappenbijeenkomst. Dat houdt in dat iedereen kan delen over herstel van kindermisbruik, waarbij we proberen om over het werken van de stappen te delen. Bijvoorbeeld welke moeilijkheden we daarbij tegenkomen, welke inzichten we kregen met behulp van een bepaalde stap, hoe wij de stappen hebben gebruikt om te herstellen.

Iedere maand richten we ons op de stap van de maand. We nodigen leden daarbij uit om te delen over hun ervaring, kracht en hoop rondom die stap (of een andere stap aangezien iedereen de stappen op zijn of haar eigen tempo werkt en dus bij een andere stap kan zijn). Je kunt ook delen over iets anders relevants wat je bezighoudt en wat met herstel te maken heeft.

Cross-Talk in een online meeting.

Cross-talk houdt in het spreken tegen of over andere leden tijdens een meeting, bijvoorbeeld om je bericht te gebruiken om in te gaan op wat iemand anders heeft gepost, daarop door te gaan, te antwoorden of om adviezen en suggesties te geven. Zoals ook in andere meetings wordt cross-talk ook hier niet op prijs gesteld. In tegenstelling tot face to face meetings is hier echter wel een "comments" optie, wat wil zeggen dat je kunt toestaan dat anderen een comment geven op je bericht. We beschouwen dit als "na de meeting" en hierin is het dus wel toegestaan dat iemand kort reageert om te bedanken voor het bericht, mededogen te uiten of eventueel zijn of haar eigen ervaring aan te geven met een bepaald onderwerp. Als je geen comments wilt dan kun je dat instellen bij je bericht.

Voor vragen kun je een persoonlijk bericht sturen aan de huidige secretary: Carmen

Statistics